Montenegro erlajns posluje stabilno

Bez autora
Jun 03 2013

Montenegro erlajnsposluje stabilno i ostvaruje sve zacrtane poslovne ciljeve, saopšteno je iz kompanije povodom neistinitih informacija koje se pojavljuju u pojedinim medijima i koje nanose štetu prevozniku u zemlji i inostranstvu. To pokazuje realizovani saobraćaj u predsezoni, kao i buking za predstojeću sezonu. Radi poslovnih partnera, svih putnika i cjelokupne javnosti, kompanija ističe da ukupan akumulirani dug Montenegro erlajnsa, zaključno sa prošlom godinom, iznosi oko 19,27 miliona eura. Dug je nastao kao rezultat nerealno visokih cijena usluga koje su fakturisane od monopolističkih subjekata iz sistema avio-saobraćaja. To je Vlada prepoznala, pa je ranije donijela odluke koje se tiču tih dugova, a kada one budu sprovedene ukupan gubitak kompanije, uključujući prošlu godinu, iznosiće nepuna tri miliona eura.

Montenegro erlajns posluje stabilnoMontenegro erlajnsposluje stabilno i ostvaruje sve zacrtane poslovne ciljeve, saopšteno je iz kompanije povodom, kako su kazali, neistinitih informacija koje se pojavljuju u pojedinim medijima i koje nanose štetu prevozniku u zemlji i inostranstvu.

Iz Montenegro erlajnsa su naveli da to pokazuje realizovani saobraćaj u predsezoni, kao i buking za predstojeću sezonu.

- Radi poslovnih partnera, svih naših putnika i cjelokupne javnosti, još jednom ističemo da ukupan akumulirani dug Montenegro erlajnsa, zaključno sa prošlom godinom, iznosi oko 19,27 miliona eura – kaže se saopštenju.

Dug je, kako su pojasnili, nastao kao rezultat nerealno visokih cijena usluga koje su fakturisane od monopolističkih subjekata iz sistema avio-saobraćaja, prenosi Mina-business.

To je, smatraju u Montenegro erlajnsu, Vlada prepoznala, pa je ranije donijela odluke koje se tiču tih dugova, a kada one budu sprovedene ukupan gubitak kompanije, uključujući prošlu godinu, iznosiće nepuna tri miliona eura.

 - Taj rezultat daje nam za pravo da odgovorno tvrdimo, što je potvrdio i nalaz ekspertskog tima koji se bavio analizom našeg poslovanja, da smo ubjedljivo najuspješnija kompanija u regionu, a jedna od uspješnijih u Evropi – saopšteno je iz Montenegro erlajnsa.

Ta kompoanija je, kako tvrde u saopštenju, jedina u regionu koja je iz sopstvenih sredstava inovirala flotu, za šta je u posljednjih pet godina uložila preko 50 miliona dolara.

Kompanija sve obaveze po pitanju kredita redovno izmiruje i finansira iz tekućeg poslovanja.

Navodi se da je „neke nalaze Državne revizorske institucije, sa kojima se spekulise u pojedinim medijima, Montenegro erlajns argumentovano osporio, što je spreman da dokaže pred mjerodavnim državnim organima“.

- Sve navedeno, ukoliko se sagleda u svijetlu realnih okolnosti, ide u prilog činjenici da iza Montenegro erlajnsa stoji upjeh koji se ogleda u konstanom povećanju broja prevezenih putnika, redovnom izmirivanju tekućih obaveza is sosptvenih sredstava ostvarenih iz komercijalnog poslovanja, a ne novca poreskih obveznika – poručili su iz te kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik